Maitake – Trsovnica lupeňovitá

1 hodnotenie
€37
Dostupnosť: Skladom
Kód: 1029
Maitake – Trsovnica lupeňovitá
1 hodnotenie

Podrobný popis

Japonský názov maitake sa prekladá ako „tancujúca huba”, čo odkazuje na neuveriteľnú radosť, ktorú cítili hľadači, keď našli práve túto chorošovitú medicinálnu hubu. Maitake (po latinsky Grifola frondosa) je možné zvyčajne nájsť na spodných častiach dubov, rastie ale aj na ďalších listnatých - živých alebo odumretých - stromoch. Plodnica môže dosahovať až niekoľko desiatok kilogramov. Špeciálnou metódou dvojitej extrakcie získaný výťažok z maitake. Obsah polysacharidov viac ako 40 %.
Balenie: 90 toboliek x 500 mg, čistá hmotnosť extraktu 45 g, 1 tobolka obsahuje maitake 500 mg, 100% čistý extrakt, neobsahuje plnidlá ani konzervačné látky.

Používame rastlinné tobolky - vhodné pre vegetariánov a veganov.

Lahodná huba má domovinu v Japonsku, kde ju označujú ako kráľovnú húb a je základom pre populárne japonské jedlo nabemono. Za feudalizmu bola v Japonsku vymieňaná za striebro o rovnakej váhe. Pôvodne pochádza tiež z Číny a Severnej Ameriky. Uvádza sa, že sa dá nájsť po celom svete, k rastu potrebuje teplotu (5-37 °C). Okrem divokého rastu sa maitake pestuje aj komerčne. V Číne hube hovoria „Huishuhua”, v angličtine ju prezývajú „hen-of-the-woods” a v Taliansku zase „signorina”.

Jedna z prvotných zmienok o maitake pochádza z diela tradičnej čínskej medicíny Shen Nong Ben Cao Jing, ktoré bolo spísané v rokoch (206 pr. n. l. – 220 n. l.).
Po mnohých storočiach používania tradičnou čínskou medicínou hubu maitake objavil pre „západný” svet škótsky mykológ James J. Dickson,, ktorý ju v roku 1785 nazval Boletus frondosus. Aktuálny názov Grifola frondosa  získala blahodárna huba maitake v roku 1821.

Maitake je bohatá na betaglukány (hlavne beta-(1,3)-D-glukán a beta-(1,6)-D-glukán) glykoproteíny, antioxidanty – vitamín C, ale tiež vitamín B2 (riboflavín), B5 (kyselina pantothenová) a ergosterol (provitamín D), minerálne látky ako draslík, horčík a vápnik. Nechýba ani polysacharid chytín, aminokyseliny, fenoly alebo flavonoidy.

Maitake je zvyčajne možné nájsť na spodných častiach dubov, rastie ale aj na ďalších listnatých – živých alebo odumretých – stromoch. Slovenský názov trsovnica lupeňovitá je odvodený od podoby huby. Sivý hlúbik a často veľké množstvo zrastených sivých až nahnedlých klobúkov totiž  rastie v trsoch. Trs plodníc môže dosahovať až 25 kilogramov a metrového priemeru.

Užívanie maitake:

Bežná dávka: 1–2 tobolky denne.
Zvýšená dávka: 3–10 toboliek denne (ideálne skonzultovať s lekárom).
Odporúčame užívať 5 dní v týždni a po dvoch dňoch opäť pokračovať.
Tobolky sa užívajú na lačno (aspoň pol hodiny pred jedlom alebo 60 minút po jedle).
Tobolky maitake je vhodné zapiť vlažnou vodou.

Balenie: 90 toboliek x 500 mg tj. 45 g

Upozornenie
Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie..
Nie je vhodné užívať spoločne s látkami na riedenie krvi alebo pri akútnom ochorení.
Nie je vhodné pre tehotné a dojčiace ženy.
Nie je určené pre deti do 3 rokov.

Uchovávajte mimo dosahu detí.
Neslúži ako náhrada pestrej stravy.
Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C

Doplnok stravy.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola