Kalerábová polievka podľa Zuzky

Chutnutie – Kalerábová polievka podľa Zuzky
 
Pokračujeme ďalšou chutnou polievočkou, ktorá príjemne zahreje v rámci začínajúcej zimy.
 
 
Na kalerábovú polievku potrebujeme
– 1 kaleráb gigant alebo viac menších kalerábov
– medvedí cesnak (mala som z mrazničky)- dá sa nahradiť špenátom
– himalájsku soľ, slnečnicový olej, živočíšnu alebo rastlinnú smotanu
– mleté čierne korenie a na záver bazalkové listy na dozdobenie.
 
Postup: očistený a pokrájaný kaleráb opražíme na oleji a zalejeme vodou, ktorú osolíme a okoreníme. Varíme do mäkka. Po uvarení kalerábu pridáme medvedí cesnak a vymixujeme ponorným mixérom dohladka. Na záver prilejeme smotanu a môžeme ochutnávať. Prajem dobrú chuť.