Lahodný losos na zelenine s kokosovou smotanou

Chutnutie

Po dlhšej dobe opäť rybací recept, nie až tak tradičný, ale s veľmi obľúbeným lososom.

Lahodný losos na zelenine s kokosovou smotanou

Budeme potrebovať:

  • Lososa filet bez kože
  • Sterilizovanú kukuricu a hrášok
  • Cuketu 1 ks.
  • Červenú papriku, alebo kápiu
  • Kokosovú smotanu 100 -150 ml.
  • Quinou
  • soľ, mleté čierne korenie, čerstvé maslo, olivový olej.

 

Postup: Nakrájame si cuketu na kúsky, ja ich krájam na krúžky, ktoré rozdelím na 4 rovnaké časti. Červenú papriku nakrájam na malé kocky, čím menšie tým lepšie. Cibuľu som v tomto prípade nepoužil nakoľko hlavný konzument bol môj syn, ktorý nemusí  cibuľu v jedle. Vy ju samozrejme môžete pridať a začal by som ňou. Pridám cuketu a osmahnem ju na troche olivového oleja na panvičke, pridám červenú papriku nakrájanú na kocky a sterilizovaný hrášok a kukuricu. Pridám malé množstvo čerstvého masla a na kocky nakrájaného lososa. Zamiešame, chvíľu počkáme a potom vychutíme soľou a trochou mletého čierneho korenia. Zatiaľ si pripravíme quinou. Ja ju pripravujem ako ryžu, najprv ju orestujem na troche masla a zalejem 2 dielmi vody k 1 dielu quinoi.  Na záver quinou vychutím soľou a pridám čerstvé maslo a premiešam.  Zeleninu aj losos podlejeme kokosovou smotanou podľa chuti, môžete použiť aj klasickú smotanu na varenie, či kyslú smotanu, jedlo bude mať, ale úplne iný nádych. Za stáleho miešania, prejde smotana varom a pomaly odstavíme jedlo z ohňa.  Ja na záver pridáme ešte hrubý plátok čerstvého masla.

Servírujeme s quinoou, tanier som neozdoboval na žiadosť môjho syna, určite si môžete quinou posypať čerstvou na jemno nakrájanou petržlenovou vňaťou, či pažitkou. Či použiť sezónnu zeleninu.

Dobrú chuť 🙂