Losos alla slovenská špajza
Prinášame Vám ďalší sľubovaný rybací recept, ktorý bude z asi najviac používanej ryby momentálne v domácnostiach. Avšak my sme si k nemu vybrali veľmi netypickú prílohu. V rámci kúpi lososa, odporúčam kupovať ryby lovené, nie chované formou veľko-klietkového morského chovu. Taktiež však odporúčam, mimo lososa a rybieho filé z treskovitých rýb aj iné alternatívy rýb hlavne domáceho chovu.
Budeme potrebovať:
– Filet lososa
– Tvaroh 250g.
– Baby mrkva 250 g.
– Medvedí cesnak ( čerstvý, namrazený, alebo môžete použiť aj pesto z neho)
– Maslo ghee, čierne mleté korenie, morská soľ
Na masle ghee si pripravíme baby mrkvu a k nej pridáme na drobno nasekaný medvedí cesnak, popražíme. Neskôr pridáme tvaroh a ochutíme soľou a korením.
Filet si osolíme a okoreníme, opečieme na masle ghee, neopekáme príliš dlho losos potom môže pôsobiť veľmi sucho.
Servírujeme, recept, veľmi chutný, zdravý a neskutočne rýchly. Pokiaľ nemáme medvedí cesnak ale pesto, pridávame ho až na koniec do zmesi mrkvy a tvarohu zamiešame a podávame.
Netradičná alternatíva lososa, ktorá Vám bude chutiť.
V prípade, že ste vegetariáni, môže predstavovať táto netradičná príloha aj hlavné jedlo.