Makaróny alla simple
Ako často používate výrobky a plodiny od lokálnych dodávateľov a pestovateľov ? Používate ich? Či je to len trend doby, ktorý po čase upadne do úzadia?
Môj názor je jednoznačný, používajme kvalitné výnimočné potraviny a tak isto čo najviac lokálnych -domácich potravín. Teda stručne povedané, nebudem hľadať u svokry kvalitný olivový olej, ale odnášam si odtiaľ iné poklady ako (domáci tvaroh, vajcia, domáce maslo aj pretopené populárne maslo ghee a kopec iných dobrôt, o ovocí a zelenine nejdem ani rozprávať
Pri tejto príležitosti využitia domácich a lokálnych potravín pridávam jednoduchý recept. Možno Vás aj zaskočím, lebo toto zvládne kľudne aj 12 -13 ročný teeneger.
Pri prechádzke mestom sme šli popri trhu a zbadali sme starého pána, ktorý mal krásnu voňavú petržlenovú vňaťku. Hneď mi v hlave preblesklo čo budeme robiť na obed. Rýchlo a chutne samozrejme. Pred pár hodinami odtrhnutá zo záhrady, hmmmm to bude ono,, som si povedal hneď.
Rozhodol som sa pre Makaróny alla simple
Budeme potrebovať: Makaróny
Čerstvá petržlenová vňať podľa chuti
Čerstvý cesnak – aspoň 4-5 strúčikov
Pasta s čerstvých feferónov
Naložený medvedí cesnak v oleji
Tvrdý syr ,ja som použil eidam, alebo
hodil by sa kľudne aj iný tvrdý syr
Olivový olej Tocoprotest s zvýšeným množstvom omega 3 z mikrorias Schizochytrium
Klasicky uvaríte makaróny, alebo inú cestovinu podľa výberu, my keď sem tam robíme cestoviny volíme práve makaróny. Nakrájame na menšie časti čerstvú petržlenovú vňať a cesnak a pridáme k makarónom, pridáme Tocoprotect olej a trocha pasty z feferónov a poriadne premiešame. Pri servírovaní pridáme nastrúhaný syr a nakladaný medvedí cesnak podľa chuti.
Veľmi jednoduché, vkusné a zároveň delicious
Ešte v rýchlosti postup ako som pripravil feferónovú pastu- nakrájate zavárané červené feferóny na malé kúsky, pridáme mletú pálivú červenú papriku a poriadne osolíme, aby bola pasta nielen pálivá, ale aj slaná.
Dúfam, že aj vy budete tvoriť čo najviac jedál z toho čo nám ponúka okolie(petržlenová vňatka od deduška z okolia) a nebudete sa báť použiť aj home made výrobky u mňa tentoraz pálivá pasta z feferónov, či medvedí cesnak naložený v oleji)
Krásny večer