Miešaná quinoa so zeleninou a dubákmi.
Svokor ma počas týždňa prekvapil čerstvými dubákmi. Tak som začal rozmýšľať, čo by som vymyslel. Dúfam, že Vám bude chutiť.
Budeme potrebovať :
– 3 ks dubákov, (môžu byť aj iné huby)
– zelenina ( brokolica, mrkva, kukurica zrná aj mladá kukurička, petržlen) môžete použiť aj mrazenú zeleninu
– quinoa
– čerstvé maslo, trocha olivového oleja
– korenie, morská soľ, med,
– sirup z granátového jablka, alebo granátové jablko
Postup :
Na troche olivového oleja popražíme na jemno nakrájané dubáčiky. No druhého hrnca dáme variť qiunou. Pomer quinoe a vody je 1:3.
K hubám pridáme zeleninu nakrájanú na tenké menšie kolieska- tvary a podusíme 10 minút. Do uvarenej quinoi pridám približne 50 – 100 g. masla. Samozrejme následne zeleninu s hubami zmiešame s quinoou osolíme, pridáme korenie.
Pripravíme si dip zo sirupu z granátového jablka, ak ho nemáme, ošúpeme si granátové jablko a zmixujeme jadierka. Do sirupu, alebo do zmixovaného granátového jablka pridáme polievkovú lyžicu medu a zmiešame. Tento dip použijeme na dozdobenie nášho pokrmu, ktorému dodá jemnú sladko – kyslastú chuť.
Dobrú chuť