Dnes pridávame ďalší zaujímavý recept.
Premiérovo ho pre chutnutie pripravila moja žienka, aby ste si nemysleli, že ja len varím a ona mení žiarovky
Tento recept je labúžo
Mladá špargľa s holandskou omáčkou a quinoou preliata dusenými hubami
Potrebujeme :
– mladá zelená špargľa
– quinoa
– huby podľa chuti, použili sme sušené
– cibuľa
– maslo ghee aj klasické maslo na omáčku cca 100 g.
– 2 ks. žĺtkov
– 2 polievkové lyžice zeleninového vývaru
– soľ, korenie, maďarská červená paprika
– polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
Postup je jednoduchý mladú špargľu netreba ani šúpať, len umyť, odrezať drevnaté konce, alebo ich môžete nechať, ja pri konzumácií doma držím mladú špargľu práve za drevnatý koniec a namáčam do omáčky
Dáte ju variť kým nezmäkne. Uvaríte quinou. Na masle ghee si opražíme do zlatista väčšie kúsky cibule (dlhšia konzistencia) pridáme huby a necháme podusiť. Pridáme červenú papriku, soľ, korenie.
Holandskú omáčku si pripravíme s 2 žĺtkov pridáme zeleninový vývar, trocha soli a korenia. Dáme variť vodu a nad parou metličkou šľaháme, až kým nám nezačne hustnúť. Voda by sa nemala variť môžu vzniknúť potom hrudky. Zatiaľ si stopíme pomaličky maslo, zoberieme s neho vrchnú penu a necháme odležať. Keď sú žĺtky vyšľahané, zlejeme maslo, žltú tukovú časť budeme pomaly prilievať do vyšľahaných žĺtkov, podľa potreby ešte pridáme vývar ak je omáčka veľmi hustá. Podľa chuti ešte pridáme soľ a citrónovú šťavu.
Pri servírovaní polejeme mladú špargľu omáčkou. Spravíme si kopček quinoe a polejeme ho dusenými hubami s cibuľou.
Dobrú chuť