Šalátik aj na zimu

Chutnutie

Oslovil ma zákazník, ktorý ma požiadal, či nemám recept na nejaký vhodný šalát na zimu. Priznám sa nie som zástancom konzumácie letnej zeleniny počas zimy. Výrazne obmedzujem čerstvé šaláty, alebo ich jem len v úplne minimálnom množstve. Skôr uprednostňujem fermentovanú zeleninu, alebo sparenú, ale aj čerstvú koreňovú zeleninu.

Pri prosbe pána o šalát na zimu som naň ozaj dostal chuť tak som pripravil, netradičný šalát, ktorý obsahuje aj prvky bežného šalátu.

Potrebujeme:

– poľníček

– pár kúskov reďkoviek

– pár kúskov cherry paradajok

– tvrdý syr ( eidam, gouda…) alebo môžete použiť aj riccotu, či kozí syr

– halloumi syr na grilovanie-opekanie

-cícer sterilizovaný

– morskú soľ, čierne mleté korenie, trocha červenej maďarskej mletej papriky, trocha čerstvého masla

 

Poľníček umyjeme a reďkovky nakrájame na menšie kúsky prídáme k poľníčku. Na kocky nakrájame aj syr je na Vás aký si vyberiete ja som si vybral goudu. Pridal som syr k zelenine. Konzervu cíceru som precedil a dal na panvičeku s asi 50 g. čerstvého masla a začal pražiť. Pridal som soľ, korenie a mletú červenú papriku na menšie kúsky nakrájané cherry paradajky. Po chvíli som stiahol panvičku z ohňa a zalial som zeleninu so syrom cícerom s chuťami masla, korenín a cherry paradajok. Premiešal som celý obsah nádoby. Na záver som si nakrájal  halloumi syr na plátky a orestoval z oboch strán na panvičke, ktorú som trocha potrel čerstvým maslom. Halloumi syr som nakrájal na pásiky. Hotové som ich pridal so šalátu zamiešal a môžete servírovať.

Dobrú chuť 🙂